Οι μπακέτες είναι το πιο σημαντικό αξεσουάρ για κάθε drummer. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά μοντέλα, μεγέθη και τύπους μπακετών, που όμως είναι μία πολύ προσωπική επιλογή του κάθε μουσικού. Η λύση της Meinl ήταν να δημιουργήσει μία εστιασμένη γραμμή υψηλής ποιότητας σε μπακέτες με σαφής διαφορές στο πλαίσιο των μεγεθών που χρησιμοποιούνται πιο συχνά: 5A, 5B,7A και 2B.

 

 Έχετε παρατηρήσει ποτέ την αλλαγή ήχου στο ride σας, όταν παίζετε με δύο διαφορετικές μπακέτες; Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν για να συμβεί κάτι τέτοιο και η ομάδα της Meinl έχει επενδύσει πολλές ώρες στη δοκιμή αυτών των διαφορών. Έτσι αποφάσισαν να κατασκευάσουν μπακέτες, οι οποίες θα ακούγονται εξαιρετικά πρώτα σε πιατίνια.

 

 Τι συμβαίνει όταν αγοράζετε ένα ζευγάρι 7A; Ξεκινώντας από την σειρά Standard, το παραδοσιακό tip που διαθέτει, βοηθάει στην ανάδειξη των υψηλών συχνοτήτων. Με την σειρά Hybrid παρατηρείται ότι ο ήχος που βγαίνει όταν χτυπάμε το πιατίνι είναι πιο σκοτεινός από τις αυξημένες μεσαίες συχνότητες και ο τόνος αλλάζει με ένα χτύπημα. Αυτή η μεγάλη διαφορά στον ήχο προέρχεται από μία μικρή αλλαγή στο tip της κάθε μπακέτας.

 

 Έχετε βρει ποτέ το αγαπημένο σας μοντέλο μπακετών να είναι πολύ ελαφρύ ή πολύ βαρύ κατά την αγορά ενός νέου ζεύγους; Την λύση έρχεται να προσθέσει η Meinl με ένα νέο βήμα στην κατασκευή μπακετών. Το κάθε ξύλο έρχεται με την μορφή τετράγωνων πλακών, πριν μετατραπεί σε μπακέτα. Με την ταξινόμηση που γίνεται στο επόμενο στάδιο, χωρίζονται οι ελαφριές πλάκες από αυτές με το μεγαλύτερο βάρος. Κάθε πλάκα μετατρέπεται σε μπακέτα με ακριβές προφίλ από λεπίδες που ελέγχονται από υπολογιστή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το αγαπημένο σας ζευγάρι μπακετών, έτοιμο για χρήση.

 

 Τέλος, οι μπακέτες τις Meinl κατασκευάζονται με περηφάνεια στην Γερμανία. Η οικογένεια της Meinl αισθάνεται σίγουρη για την χρησιμοποίηση του ονόματός της πάνω στις μπακέτες της και αυτό φαίνεται από το πόσο αγαπητές γίνονται από τους drummers.

 

 

                                                            

 

 

STANDARD DRUMSTICKS

Κατάλληλες για πολλά στυλ, οι Standard μπακέτες διαθέτουν παραδοσιακό μήκος και διάμετρο που χρησιμοποιούνται από μεγάλη ποικιλία drummers εδώ και δεκαετίες. Το κλασικό tip που διαθέτει, παράγει γεμάτο και καθαρό ήχο στα πιατίνια και στα τύμπανα.

 

 

STANDARD LONG DRUMSTICKS

Οι Standard Long μπακέτες κατασκευάζονται με τις ίδιες προδιαγραφές με τις Standard, αλλά με μισή ίντσα παραπάνω στο μήκος. Αυτό παρέχει ισορροπημένη αίσθηση.

 

 

HYBRID DRUMSTICKS

Σχεδιασμένες για drummers που παίζουν σε διαφορετικές μπάντες, στυλ και είδη μουσικής. Το μοναδικό tip που διαθέτει, ξεκινά με το κλασικό σχήμα, το οποίο στο πάνω μέρος  του είναι κομμένο για ένα υβριδικό μέγεθος που παράγει σκοτεινούς και smooth τόνους. Το πρόσθετο μήκος προσφέρει σε αυτές τις μπακέτες καλύτερο rebound για πιο γρήγορο παίξιμο.

 

 

HEAVY DRUMSTICKS

Με αυξημένο μήκος, διάμετρο και βάρος σε σχέση με τα Standard μοντέλα, αυτές οι μπακέτες είναι κατασκευασμένες για ¨άγριους¨ drummers που θέλουν να μεταφέρουν την ενέργεια από τις μπακέτες τους στα τύμπανά τους. Η διάμετρός τους είναι πιο παχιά για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.


 

 

BIG APPLE BOP DRUMSTICK

Μία γρήγορη και εύκολη μπακέτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε μπάντα για όλο το live. Το μεγάλο tip προσφέρει γεμάτο τόνο και γρήγορο rebound για bop-style παίξιμο, καθώς επίσης και σόλο.  

 

 

BIG APPLE SWING DRUMSTICK

Μία καλά ισορροπημένη μπακέτα που εστιάζει στον ελαφρύ ήχο. Ο συνδυασμός του ελαφριού hickory ή maple και το μικρό tip που διαθέτει, είναι ιδανικά για τους drummers που δεν παίζουν σκληρά.

 

 

SD1 DRUMSTICK

Μία κλασική μπακέτα που είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες και όλα τα στυλ παιξίματος. Έχοντας στρογγυλό tip, ο κάθε ντράμερ μπορεί εύκολα να κοντρολάρει αυτή την μπακέτα. Το maple που είναι κατασκευασμένο είναι ανθεκτικό και ελαφρύ για μεγάλη ισορροπία.   

 

 

SD2 DRUMSTICK

Μπακέτα από maple, η οποία είναι ελαφριά και εύκολη στον έλεγχο με πολλές δυναμικές. Έχει μήκος 16’’ και το κωνοειδές tip δίνει σε αυτή την μπακέτα γρήγορο rebound. Το συγκεκριμένο tip παράγει λιγότερα μεσαία overtones σε σχέση με το παραδοσιακό στρογγυλό tip.   

 

 

SD4 DRUMSTICK

Αυτές οι μπακέτες ταιριάζουν καλύτερα σε περιπτώσεις που απαιτείται έλεγχος έντασης και όγκου από τον drummer. Το κωνοειδές tip και το maple που διαθέτει συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Η διάμετρος του δίνει μία σταθερή αίσθηση στα χέρια σας.