Η Ibanez παρουσιάζει μία νέα σειρά, την AZ Essensials ή AZES. Ένα εξαιρετικά προσιτό όργανο που ακολουθεί τα μεγάλα βήματα της ήδη επιτυχημένης και ιδιαίτερα αναγνωρισμένης σειράς, της AZ.

  Τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε έκρηξη στη βιομηχανία της κιθάρας και καλωσορίσαμε έναν πρωτοφανή αριθμό νέων παιχτών. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη που η Ibanez επέλεξε να επικεντρωθεί σε αυτό το τμήμα των αρχαρίων.

  Αν μόλις ξεκινάτε ή απλά αναζητάτε μια προσιτή κιθάρα, η νέα AZ Essentials αξίζει την προσεκτική σας ματιά. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε σε αυτό το blog post.


   Εάν είστε από τους τυχερούς που έχετε δοκιμάσει AZ μοντέλο, θα έχετε   καταλάβει γρήγορα την τεράστια τεχνογνωσία και το πάθος   που έβαλε η Ibanez σε αυτό το σχέδιο. Η σειρά AZ, που παρουσιάστηκε   στο NAMM 2018, ήταν η προσπάθεια της Ibanez να δημιουργήσει μια κιθάρα   «players’ player», συνεργαζόμενη με κιθαρίστες όπως ο Andy Timmons, ο   Martin Miller και άλλοι.


  Τόσο όμως η AZ Prestige όσο και η AZ Premium είναι κατασκευασμένες   με υψηλές προδιαγραφές.       Διαθέτουν μπράτσο από roasted maple, stainless steel τάστα, locking κλειδιά και πολλά άλλα ως στάνταρ. Έτσι, όταν η Ibanez ανακοίνωσε την AZES σειρά  ως την πιο προσιτή έκδοση μεταξύ αυτών, θα αναρωτηθήκατε αν μοιράζονται και τα ίδια χαρακτηριστικά.  Αρχικά,   η Ibanez αποφάσισε και   πάλι να συνεργαστεί με   έναν έμπειρο  επαγγελματία για να συνεχίσει την εξαιρετική παράδοση των AZ και στις AZES. Αυτή τη φορά, χρησιμοποίησαν την  τεχνογνωσία του πρώην δασκάλου κιθάρας του John Mayer και καθηγητή στο  Berklee, Tomo Fujita


  Οι AZ Essentials κατασκευάζονται από σώμα poplar και μπράτσο maple. Η ταστιέρα είναι από Jatoba, ενώ το scale της είναι 25” και το radius 250mm (9.5”). Αν αυτό σας φαίνεται βολικό, τότε είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, ώστε να παίζετε με άνεση.


  Η Ibanez εξόπλισε τις AZES με δύο διαφορετικά χαρακτηριστικά   στους μαγνήτες και στη γέφυρα. Έτσι η AZES31 έρχεται με 3 μονούς   μαγνήτες και σταθερή γέφυρα, ενώ η AZES40 με 2 μονούς, έναν διπλό και   απλό τρέμολο. Επίσης ο 5θέσιος επιλογέας είναι χαρακτηριστικό και των δύο   μοντέλων, το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ήχων.
  Οι Ibanez ΑΖ Essentials δεν είναι μόνο για αρχάριους. Με τελική τιμή   κοντά στα 300,00€ θα εκπλαγείτε από την ποιότητα και   την κατασκευή τους. Είναι ένα υπέροχο τύπου super strat όργανο,         με το οποίο θα εκπλαγείτε τόσο από τον ήχο του, όσο και από       την εμφάνιση του.