Η Meinl Sonic Energy είναι μια συλλογή από προσεκτικά κατασκευασμένα όργανα που μας επιτρέπουν να βιώσουμε το σώμα, το μυαλό και την ενέργεια ως σύνολο. Η Meinl Sonic Energy ιδρύθηκε το 2014. Ξεκινώντας με τα Planetary Tuned Gongs, τα οποία κατασκευάζονται χειροποίητα στη Γερμανία, προχώρησαν στα Energy Chimes, στα Tuning Forks, στα Singing Bowls και μια ποικιλία άλλων οργάνων.


 Αυτά τα όργανα τα χρησιμοποιούν κυρίως οι επαγγελματίες στη βιομηχανία υγείας και ευεξίας, στον διαλογισμό, στο ηχητικό μασάζ, στη γιόγκα και στην ηχοθεραπεία. Επίσης είναι χρήσιμα θεραπευτικά εργαλεία για τη διαχείριση του στρες και του άγχους, την ανακούφιση, την αϋπνία, την κατάθλιψη, την εθιστική ανάρρωση, τη διαχείριση του πόνου κ.λπ.
 

 


Είναι μοναδικές εκφράσεις κραδασμών που συναντάμε σε καθημερινή βάση και όταν τις ακούμε προσεκτικά, φαίνεται να έχουν μια γλώσσα εντελώς δική τους. Μας προσκαλούν να εκτιμήσουμε τον ορισμό όλων των πραγμάτων που βρίσκουμε αρμονικά στη ζωή μας και μέσω αυτής της υποστήριξης, το ταξίδι μας ξεκινά προς μια νέα ειρήνη και αποκατάσταση.


  Η Meinl εμπνεύστηκε από τον Ελβετό μαθηματικό και μουσικολόγο Χανς Κούστο, ο οποίος το 1978 ανακάλυψε το φυσικό νόμο της κοσμικής οκτάβας. Για τον προσδιορισμό της συχνότητας, οι υπολογισμοί γίνονται με βάση τους χρόνους περιστροφής των πλανητών. Για κάθε τόνο, η αντίστοιχη συχνότητα του ουράνιου σώματος αναπαράγεται για να προσφέρει ένα ειδικό εφέ. Μέσω αυτού του νόμου είναι δυνατό να μετατραπεί ολόκληρο το ηλιακό σύστημα σε ήχο. Συνολικά τα όργανα Sonic Energy είναι συντονισμένα σε 16 διαφορετικές συχνότητες: από τον Ήλιο, τη Γη και τη Σελήνη, τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο έως το Πλατωνικό Έτος και τη Συνοδική Ημέρα.


  Ας εστιάσουμε όμως στα οφέλη στην υγεία μας:       


 * Η θετική επίδραση της ηχοθεραπείας:

Η ζωή είναι γεμάτη στρες και βιασύνη. Τα προϊόντα της Sonic Energy προσφέρουν ηχητική θεραπεία ως ένας όμορφος τρόπος για να απελευθερώσετε αυτό το άγχος. Τα κύτταρά μας δονούνται σε διάφορες συχνότητες ήχου – γι' αυτό χρησιμοποιούμε ήχο και δονήσεις για να συνδεθούμε με αυτά τα κύτταρα με στόχο την καταπολέμηση του άγχους. 


* Η επίπτωση στο σώμα μας:
Η πρώτη κιόλας εντύπωση θα είναι ένα χαλαρό μυαλό και όμορφα συναισθήματα σε όλο το σώμα. Είναι πολύ ικανοποιητικό να νιώθεις απλώς τους κραδασμούς και να ακούς τους φοβερούς ήχους. Αλλά πραγματικά, το θετικό αποτέλεσμα είναι πολύ βαθύτερο. Ο εγκέφαλος έρχεται σε κατάσταση “θήτα”, δηλαδή την απλούστερη δυνατή μορφή διαλογισμού. Ο εγκέφαλος θα συγκεντρωθεί στις δονήσεις, θα χαλαρώσει αυτόματα και θα σβήσει τις εκατοντάδες σκέψεις που τρέχουν.
  Με λίγα λόγια η ηχοθεραπεία μας βοηθά στα εξής:


 στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
 στη διαχείριση άγχους
 σε καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα
 στο να αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα
 στη καλύτερη αναπνοή, τους καρδιακός παλμός, την αρτηριακή
 πίεση, το μεταβολισμό και την αναγέννηση του πεπτικού συστήματος
 στη φυσική και συναισθηματική διαδικασία επούλωσης
 στη βαθιά χαλάρωση
 στη θετική επίδραση στο δέρμα, στα όργανα, στα οστά,
 ιδιαίτερα μετά από κατάγματα κλπ


                                                                                                                                                                                                                                                 


  Τα Singing Bowls, οι Kalimbas και τα Steel Tongues είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα αυτής της σειράς.

  Συμπερασματικά, η Meinl και τα προϊόντα Sonic Energy μας προτρέπουν να βάλουμε τη μουσική στη ζωή μας και να αφεθούμε σε όλες εκείνες τις   συχνότητες που είναι ευεργετικές για το μυαλό και το σώμα μας!