Η PIA3761 είναι μία ηλεκτρική κιθάρα από την σειρά PIA, που εισήγαγε η Ibanez για το 2020. Είναι το signature model του Steve Vai, το οποίο κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.

 

Η σειρά PIA (Paradise in Art) συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Super-Strat RG σχήμα στο σώμα, αλλά κατήργησε την πιο χαρακτηριστική λαβή της JEM για ένα διαφορετικό πιάσιμο. Το νέο Petal Grip προσφέρει μία ισορροπημένη, σύγχρονη αισθητική σχεδιάσης. Επίσης συμβολίζει την ενότητα, τη συντροφικότητα και τους διαπροσωπικούς δεσμούς.   

Η PIA3761 διαθέτει σώμα από alder με βιδωτό μπράτσο από maple και walnut και ταστιέρα από rosewood με 24 τάστα, όπου πάνω της είναι σχεδιασμένο το νέο PIA Blossom inlay και τα Luminlay dots. Όπως και στην JEM7V τα τέσσερα τελευταία τάστα είναι επινικελωμένα. Οι νέοι μαγνήτες DiMarzio UtoPIA προσθέτουν όμορφη αισθητική στην κιθάρα με ένα ιδιαίτερο σχέδιο. Οι συγκεκριμένοι μαγνήτες χρησιμοποιούνται σε αυτή την κιθάρα για πιο smooth πρίμα, λιγότερο επιθετικά μεσαία και έντονα μπάσα.

Η PIA όπως και η JEM7V χρησιμοποιεί το Edge τρέμολο. Το καπάκι στο πίσω μέρος της κιθάρας κρατιέται στην θέση του μαγνητικά, επιτρέποντας του την γρήγορη αφαίρεση και επανατοποθέτησή του όταν αλλάζετε χορδές ή ρυθμίζετε το τρέμολο.                        

                                          
"Some guitars are built for performance, some for aesthetic. These instruments are the best of both worlds... and perhaps the universe!"   -Steve Vai-