Η σειρά AZ είναι μια σειρά από μοντέλα ηλεκτρικών κιθαρών της Ibanez που κατασκευάζονται από το 2018. Η AZ έχει ένα εντελώς νέο σχήμα σώματος. Πρόκειται για ένα offset double-cuttaway σχεδιασμό με λιγότερο έντονες γωνίες και headstock από τη σειρά RG super-Strat. Ένα ρηχό περίγραμμα στο πίσω μέρος του σώματος κάνουν το σώμα της κιθάρας να ταιριάζει φυσικά στον κιθαρίστα, αυξάνοντας έτσι την άνεση στο παίξιμο. 

Εκτός από το σώμα, το άλλο κύριο σημείο διαφοροποίησης μεταξύ των σειρών RG και AZ είναι ότι ενώ οι περισσότερες RG έχουν τύπου Floyd Rose τρέμολο, ενώ η σειρά AZ χρησιμοποιεί ένα απλό τρέμολο χωρίς παξιμάδια και βίδες.

Το τρέμολο T1802 για τα Prestige μοντέλα της AZ διαθέτει saddles από τιτάνιο και steel τρέμολο block, ενώ το τρέμολο T1502 για τα Premium μοντέλα διαθέτει steel saddles και die-cast zinc tremolo block. Οι χορδές των 10,5mm επιτρέπουν την εύκολη χρησιμοποίηση του λεβιέ, χωρίς να πραγματοποιείται κανένα πρόβλημα.

Η IBANEZ προσπαθεί πάντα να κατασκευάζει τις κιθάρες της με τα καλύτερα υλικά και εξαρτήματα, αλλά είναι γνωστό ότι η συλλογή νέων εξαρτημάτων και υλικών από μόνη της δεν κάνει μια κιθάρα καλή. Αντίθετα, οι εξαιρετικές κιθάρες γίνονται μέσω της εξέτασης, της δοκιμής, της κατανόησης και τελικά του συγχρονισμού αυτών των υλικών. Η αρμονική ισορροπία ανάμεσα στη γέφυρα, στα parts, στα κλειδιά κουρδίσματος και στο λαιμό συνεργάζονται για να βοηθήσουν τον κιθαρίστα να δημιουργήσει τον επιθυμητό ήχο. Και έτσι δημιουργήθηκε η σειρά AZ.

Η ειδική καβουρντισμένη επεξεργασία (S-TECH) αυξάνει τη σταθερότητα του ξύλου, την ανθεκτικότητα, την αντοχή στο νερό και την ανοχή στις αλλαγές θερμοκρασίας. Ο λαιμός είναι επικαλυμμένος με ένα φινίρισμα λαδιού που προσφέρει ισορροπημένο τόνο και πλούσιο sustain. Τα μοντέλα AZ διαθέτουν ένα C shape μπράτσο το οποίο είναι παχύτερο από αυτό μιας τυπικής RG κιθάρας, αλλά και Roasted Maple ταστιέρα για περισσότερη ευελιξία και πιο άνετο παίξιμο.